tisdag 24 juli 2012

My favorite (au pair) blogs

Nu kommer ett tråkigt inlägg (för er som inte gillar au pair-snack vill säga)
Tänkte dela med mig av mina favorit au pair-bloggar. Det är både bloggar skrivna av au pairer som snart ska åka iväg och sånna som varit i USA ett tag. Enjoy.



http://malin-asplund.blogspot.se/ - En tjej som kommer vara samtidigt som mig på Training School i New York. Vi har väldigt mycket gemensamt och har även varit matchade med samma familj.. Malin ska vara au pair i Seattle och bo i den värdfamiljen som Hanna (se blogg längre ner) är i nu. Skriver mycket om förberedelserna och har en väldigt bra to-do-list. 

http://lofgren.blogg.se/    - Au pair i Boston sen början av året. Alexandra delar med sig av sin vardag, sina för och motgångar på en genuint sätt. Älskar hennes blogg!

http://stenssonbohman.devote.se/ - Amanda, en tjej som för inte så längesen flyttade till Boston för att leva livet som au pair där. Uppdaterar bloggen flitigt och blandar fina bilder med inlägg om hennes första tid i USA. Ser fram emot att träffa och lära känna henne i Boston, då vi kommer bo ganska nära varandra. 


http://bcindc.spotlife.se/ - Min fina kompis sedan många år tillbaka. I början av Juli begav hos sig till USA för att vara au pair i huvudstaden, Washington DC. Toppenbra blogg! Förhoppningsvis besöker vi varandra några gånger under året, det är ju mer eller mindre ett måste när vi inte bor allt för långt ifrån varandra?!

http://clarasofie.blogspot.se/ - Min klasskompis som beger sig till Washington DC 20 Augusti. Var egentligen tänkt att hon skulle bo närmare mig, i Vermont, men hennes värdfamilj fick bekymmer efter de blivit final match, så kunde inte ta emot henne. Hon verkar ha hittat en toppenbra familj iaf! Vi ska tillsammans med Johanna (bloggen under) åka upp till Sthlm ihop och besöka ambassaden samt Cultural Care för möte med en hel del andra blivande au pairer.

http://thegirlinthevalley.blogspot.se/  - Johanna, min gamla klasskompis och resekompanjon till landet over there. Vi kommer bo så långt fram varandra som det bara går.. Hon ska leva livet i San Francisco. Den 27 Augusti börjar både hennes och mitt äventyr. Johanna är även en riktigt hästtjej så hon uppdaterar en del om det. Ser redan nu fram emot att hälsa på henne i Californien!

http://aupairbloggen.blogspot.se/ - Martina skriver den ultimata au pair bloggen och gör många läsvärda inlägg. Även hon är au pair i Boston och vi kommer bo nära varandra, riktigt roligt!

http://livingintheus.devote.se/ - Skriver om sitt liv i Californien. Verkar ha hamnat i en helt underbar familj och lever livet i soliga cali. Läst hennes blogg sen hon flyttade till USA och när jag läste den idag såg jag att hon varit där i snart 80 dagar, hur fort går inte tiden egentligen?!

http://whathappensinamerica.blogspot.se/  - Den här tjejen, Hanna, har snart gjort färdigt sitt år som au pair i Seattle, hon skriver öppet om fördelarna och nackdelarna med au pair jobbet. En del av hennes inlägg kommer jag blicka tillbaka på när jag är i USA garanterat. 


http://ceciliajacobson.devote.se/  - en tjej som varit au pair i New York ett bra tag. Hon varvar au pair vardagen med bilder och även en del kosttips om LCHF för den som är intresserad.

http://emelietillack.devote.se/  - Sedan en månad tillbaka au pair utanför Chicago. Emelie uppdaterar flitigt om hennes äventyr och vardag som au pair. Smyckena jag har köpt till tjejerna i min värdfamilj har Emelie hjälp mig av, hon och en kompis drev ett Uf-företag som sysslade med detta.

http://ellenhedvall.blogg.se/ - En tjej med väldigt fint namn som är au pair i Washintgon DC sen en tid tillbaka. Hon blandar sin amerikanska vardag med resor och annat smått o gott!

http://majaae.devote.se/ - Maja är au pair i Californien och uppdaterar flitigt om hennes första tid där. Värd att läsa och ger en bra inblick i hur det är att komma till USA och träffa sin värdfamilj.


Detta tog längre tid än jag trodde, avgränsar bloggarna här, lägger upp fler en annan dag för er som är intresserade. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar