torsdag 30 augusti 2012

NY TS Wednesday

Okej, dag 3 på Long Island, NY. 
Det har varit en ortoligt lång dag och det har varit full fart hela tiden. Vi har haft väderguden på vår sida, 30 grader och har bara sett ett ynka, pytte litet moln på hela dagen. Det har varit "vanliga lektioner" idag fram tills klockan 5 då vi hade international sing a long, vi svenskar sjöng Pippi Långstrump och det verka som om de felsta vart överraskade att vi inte sjöng små grodorna som annars varit populär bland svenskarna. Idag kändes det som om jag var tillbaka på gymnasiet, förutom att det var med nya klasskompisar. Vi har haft redovisningar av olika sjukdomar och åkommer som vi, eller våra värdbarn kan råka ut för, sjukdomar var det jag spenderade så gott som hela gymnasiet åt. Sjukdomar och hur man agerar i nödsituationer. Jag och Emelie skulle tidigare idag redovisa vårt lilla projekt som var en "may pole", midsommarstång. När vi berättade att vi sprang runt och dansade runt den ville läraren att vi skulle sjunga en typisk sån sång för klassen. Så efter några skrattattacker sjöng vi prästens lilla kråka skulle ut och åka och det vart väldigt uppskattat. (Hanna, Carro o Mica; nej vi förklarade inte vad midsommarstången symboliserade, men jag började skratta så fort jag tänkte på vårt samtal i bilen påväg till skåne förra veckan). En polsk kille som går i vår klass berättade att han besökt stockholm för några månader sen; sen visade han upp sina svenska kunskaper. Tack & hej var väl det han kunde men det var inte dåligt. Han berättade även att han lärt sig vad vi säger när vi skålar "halgag gogo", vi kom fram till att det är helan går som han menar. Fint! Han försökte lära oss lite polska men det blev inga beundransvärda prestationer där inte. Redan glömt allt, hehe.

Vi har haft en safety workwshop, då vi fick information från en NY polis. Såklart såg han ut som på film, drack kaffe och åt munk. Lyckades få två klockrena bilder på honom. Riktigt rolig snubbe, roligt med sånna som verkligen går in för det.

Imorgon väntar communication workshop i stora hallen fram till 12, då vi beger oss mot bussen som ska ta oss till NYC. Vi svenskar har bestämt oss för att ockupera en hel buss så vi kan hålla ihop in the big city. Guidad tur, båttur och Top of the rock väntar! Tror ni kan se fram emot en bildbomb imorgon gott folk!!
 


Min och Emelies fina midsommarstång!

Fina Emelie!

Svenskhäng på trappan utanför skolbygnaden.


Me & Emelieee

Svenska tjejerna hugger in på hamburgerlunchen  - american style


Jennifer!


Min klass,


Kan tillägga att nummer 4 är felsvarad, ska vara false ;)


Our american police!

2 kommentarer:

  1. We called him the comedy cop :) he was so funny!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, He was really funny so thats a great nickname ;)

      Radera